Pretēji vispārpieņemtam uzskatam, tēja ir produkts, kura uzglabāšanai ir jāpievērš īpaša uzmanība.
Eksperti uzskata, ka pat nelielas mitruma vai temperatūras izmaiņas var ietekmēt gatavā tējas lapu dzēriena garšu un aromātu.
Uzglabāšanas kvalitāti lielā mērā ietekmē temperatūra. Lielākā daļa tēju jāuzglabā aptuveni +20 °C temperatūrā, bet viegli fermentētas šķirnes – nedaudz vēsākā.
Nepieļaujiet, ka mitruma līmenis pārsniedz 60 %, jo pie 70 % mitruma tēja sāk bojāties, ja tā nav hermētiski iepakota. Izvairieties no tiešiem vai izkliedētiem saules stariem, lai novērstu tējas lapu strauju oksidēšanos.
Lasi vēl: Japāņu triks: kā skābus mandarīnus padarīt saldākus 10 minūtēs
Vislabāk tēju uzglabāt stikla, keramikas vai porcelāna traukos ar cieši pieguļošiem vai aizskrūvējamiem vākiem. Tēju var likt arī skārdenēs, bet tad iekšā jāievieto pergaments, lai tēja neoksidētos.
Attiecībā uz atrašanās vietu, ja iespējams, neglabājiet tēju virtuvē, jo tur ir pārāk daudz smaržu un mitruma. Ideālā gadījumā izmantojiet divus traukus: vienu lielam tējas daudzumam uzglabāšanai un otru ikdienas lietošanai, pēdējo var glabāt virtuvē.